Jeste li znali da u Školi stranih jezika Žiger vaši mališani mogu isprobati jednostavno programiranje / kodiranje na nastavi stranih jezika?

Uz jednostavnije učenje stranih jezika, mališani se od najmlađeg uzrasta privikavaju na modernu tehnologiju!


ozobot

Kako izgleda nastava popraćena novim i inovativnim metodama poučavanja?

 Koristeći interaktivnu igračku Ozobot, mali Nijemci i Lehrerin Nikolina ponavljaju vokabular na njemačkom jeziku, a usput uče kako programirati / kodirati edukativne robote. Na taj način, uz usavršavanje jezičnih vještina, mališani razvijaju kreativnost i logičko razmišljanje!

Više na: 

VIDEO: UČENJE NJEMAČKOG JEZIKA POMOĆU PAMETNIH IGRAČAKA

ozobot

Ozobot - mali robot velikih mogućnosti

Interaktivna igračka Ozobot je didaktički alat koji ima mogućnost učenja jednostavnog kodiranja / programiranja. Riječ je o malenom uređaju koji može pratiti crte (linije u različitim bojama - svaka boja označava drugu naredbu), reagirati na boje, mijenjati brzine i donositi odluke. Za čitanje digitalnih zaslona i ostalih površina koristi svjetlosne senzore. Ozobot je dizajniran za rad na zaslonima tableta i pametnih telefona, ali i na površinama koje ne emitiraju svjetlost, kao što je papir. Početno učenje programiranja uz pomoć Ozobot robota obuhvaća uporabu markera, boja i papira. Pomoću boja se na stazu postavljaju blokovi "Ozokodovi" koji znače neku naredbu. Nakon toga roboti se programiraju u programskom jeziku "OzoBlockly".

U nastavi stranih jezika Ozobot se koristi za učenje smjerova, kretanje po prostoru ili gradu te ponavljanje gradiva raznih tema. 

Koje su sve prednosti korištenja edukativnog robota Ozobot u nastavi?

Nakon jednostavnog programiranja robot demonstrira zadane zadatke, točnije slijedi pravilno nacrtane linije isprekidane zadanim kodovima. Velika prednost je upoznavanje mališana s procesom jednostavnog programiranja.

Uz istovremen razvoj i vježbu govornih vještina na stranom jeziku i savladavanje početnih vještina kodiranja, kod mališana se primjećuje i napredak u razvoju fine motorike.

Prednost edukativnog robota Ozobot je zanimljivija i efikasnija nastava u skladu s modernim zahtjevima te motiviraniji polaznici koji brže stječu znanja.

Ponosni smo jer su naši polaznici od malih nogu na zanimljiv i kreativan način izloženi prednostima poznavanja i upotrebe moderne tehnologije u raznim kontekstima života!


Više o modernoj tehnologiji u Školi Žiger:

Nakon uspješno završenog projekta "'Poboljšanje kvalitete usluge kroz IKT u nastavi i poslovanju' Škola Žiger omogućila je implementaciju STEM tehnologije u nastavi stranih jezika.

Više na:

Suvremena tehnologija u nastavi-Cubetto

Suvremena tehnologija u nastavi- Osmo Genius

ozobot

Nakon održane edukacije o mogućnostima implementacije multimedijalnih sadržaja u nastavi, nastavnici su s veseljem integrirali inovativne metode poučavanja u naše učionice, a kako to izgleda u praksi saznajte u nastavku:

Suvremena tehnologija u nastavi stranih jezika - primjeri iz prakse