Uspješno odrađeno još jedno interno stručno usavršavanje u Školi stranih jezika – Žiger, ovog puta s fokusom na primjenu suvremene tehnologije u nastavi za najmlađe polaznike. Radionica je bila posvećena istraživanju i primjeni inovativnih tehnoloških uređaja koji učenje jezika čine zabavnim i interaktivnim.

 

Naši nastavnici istraživali su mogućnosti nekoliko zanimljivih tehnoloških uređaja, a jedan od njih je i Osmo Genius - revolucionarni obrazovni dodatak za igre koji koristi suvremenu tehnologiju kako bi učenje jezika pretvorio u pravu zabavu kroz igre poput Numbers, Tangram, Words i Masterpiece.

Uz to, nastavnici su se upoznali s Cubettom, drvenim robotom inspiriranim Montessori principima. Cubetto omogućuje najmlađim polaznicima da kroz igru uče o svijetu oko sebe, razvijaju motoričke vještine i logičko razmišljanje. Ovaj drveni robot pruža djeci interaktivno iskustvo koje kombinira učenje stranih jezika i igru na jedinstven način.

 

Kroz višegodišnje iskustvo, zasigurno možemo reći da je dosadašnje aktivno korištenje suvremene tehnologije u nastavi omogućilo učenje jezika na potpuno novoj razini, unoseći dodatnu kreativnost i zabavu u nastavu stranih jezika. Pozitivna reakcija naših nastavnika na radionici young learners aktiva potvrđuje nam da su Osmo Genius i Cubbeto sjajni dodatni alati koji unose puno smijeha i dobre zabave u naše učionice.

 

Nije li inspirativno vidjeti kako se naš tim angažira u kreiranju inovativnih i zabavnih iskustava te aktivnosti za naše najmlađe polaznike?

Good job!