Nakon dvije godine online konferencija, ove godine napokon smo imali priliku uživo prisustvovati na godišnjoj Eaqualsovoj konferenciji u Veneciji!

učenje stranih jezika

Kao i svake godine, bogat program konferencije omogućuje stručno usavršavanje u mnogim područjima. Ove godine sudionici su imali priliku sudjelovati u predavanjima i prezentacijama u čak pet različitih područja:

➡️ Language teacher and learning
➡️ Course design, CEFR & assessment
➡️ Staff development
➡️ Leadership & Management
➡️ Business & Marketing

Raznolik program upotpunili su brojni stručni govornici i predavači, kao na primjer profesori Steve Walsh i Gisella Lange te dr. Waldemar Martyniuk.

Predstavnik Škole stranih jezika Žiger u Veneciji bio je ravnatelj Marko, a kako mu je bilo na ovogodišnjoj konferencije pročitajte u nastavku:  

"Eaqualsove konferencije oduvijek su bile vrhunski događaji te izuzetna prilika za uvid u najbolju praksu najboljih škola stranih jezika u svijetu. Konferencija u Veneciji je prva "punokrvna" Eaqualsova konferencija nakon pandemije i dvije godine online i hibridnog održavanja konferencija te se Eaquals dodatno potrudio izborom govornika i voditelja radionica.

Prvi dan prisustvovali smo cjelodnevnom treningu za voditelje škola stranih jezika i akademsko osoblje pod vodstvom Anie Kolbuszewske po nazivu Eaquals Academic Management Competency Framework. Tu s radi o Eaqualsovom alatu za procjenu i samoprocjenu akademskog osoblja škola stranih jezika te planiranju daljnjeg razvoja nastavnika i osoblja, nešto što će sigurno pronaći uporabu kod nas.

Druga dva dana bila su ispunjena plenarnim predavanjima i radionicama na teme nastave, planiranja programa i praćenja uspjeha polaznika, razvoja nastavnika, upravljanja i marketinga. Doslovce iz svake teme dalo se izvući korisnih savjeta, a dodatnu vrijednost odlasku na Eaquals konferenciju daju pauze za kave i ručkove u kojima imate priliku razgovarati s voditeljima renomiranih škola diljem svijeta o najboljoj praksi u njihovim institucijama. Ovo su bila 3 dana čistog osvježenja i inspiracije u predivnoj Veneciji!"


Ravnatelj u društvu predstavnika vodećih izdavačkih grupacija Pearson i Macmillan na Trgu sv. Marka u Veneciji

učenje stranih jezika
Konferencija u tijeku - Venecija 2022.