Visoku stručnost, entuzijazam i suvremenost nastave naših nastavnika održavamo neprestanim usavršavanjem u struci te na redovitim sastancima i radionicama za unapređivanje nastavnog procesa, sve u sklopu našeg programa profesionalnog razvoja nastavnika. I u ovo izazovno doba pronašli smo način kako kvalitetno održati stručna usavršavanja. Osim hibridne i online nastave, u Školi stranih jezika - Žiger provodimo i hibridne te online treninge za nastavnike kako bi osigurali što lakše učenje stranih jezika.

U četvrtak, 16. prosinca, održali smo hibridnu radionicu za sve nastavnike Škole stranih jezika Žiger. Dio nastavnika radionici je prisustvovao uživo, dok je preostali dio tima sudjelovao preko ZOOM aplikacije.

Radionicu su vodile naše Njemice – Dasia, Nikolina i Petra, a cilj je bio upoznati sve nastavnike s aktivnostima i igrama za đačke i odrasle polaznike.  Radi se o igrama u nastavi stranog jezika s kojima su se Njemice susrele na online konferenciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika održanoj 12. i 13. prosinca 2021.

Aktivnosti s kojima su nas upoznale mogu se koristiti ne samo za unapređivanje nastave i jezičnih vještina već i za stvaranje pozitivne i poticajne radne atmosfere, razvijanje motivacije i timskog rada. Ponovili smo i koje su to uloge nastavnika u procesu učenja te kako kroz kvizove, kretanje u razredu te pripremanjem iznenađenja i edukativnih aktivnosti za polaznike možemo postići bolju grupnu dinamiku.

Zahvaljujemo našim Njemicama na još jednom kvalitetnom stručnom usavršavanju te svim članovima tima na aktivnom sudjelovanju!

Kako nam je bilo na radionici pogledajte u nastavku!